21 Şubat 2013 Perşembe

kağıt toplayıcılarının imtihanı

bazen olaylar o kadar aleyhinize gelişir ki bi yerden sonra film kopar ve bu kadar da olur mu bir insan bu kadar bahtsız bedevi olur mu dersiniz.ya da ben derim sabırsız biri olarak.
geçenlerde farkettiğim bi tablo beni hem gülümsetti hem de bana kendimi hatırlattı.bizim semtte hem de ana caddemizde 2-3 tane köpek var.demirbaşımız...bunlar böle uyuşuk, tembel, miskin köpekler..yanlarından çok rahatlıkla geçeriz.artık caddenin demirbaşları olduğundan olacak ! belediye görmüyor bu sahipsiz köpekleri.
herneyse  bi gün acayip bir kargaşa yaptılar ortalığı birbirine kattılar.bi kağıt toplayıcısının peşinden gidiyorlar.ortalıkta onca insan var bir onu bulmuşlar :) sonra yine rastladım başka bi kağıt toplayıcısının peşindeler.bu köpeklerin de lutfedip de çöp karıştırdıklarını görmedim :)  çöplerine sahip çıkıyolar desem :)
velhasıl bir insana bir kişi vurdummu :) en acizi bile vuruyor .trajikomik bi tablo.



yeri gelmişken de bu kağıt toplama işi ...yani bunu yapan  insanların çöp karıştırarak yapması...çok kötü bi tablo değil mi? toplayanlar da rahatsız değil mi? onlar için rahatsız edici onur kırıcı ,bizim de insan olarak kendimizi tuhaf hissettiğimiz bi durum değil mi? peki bu işi yapanlar başka yerde çalışamazlar mı? bu kağıt işinin daha organize olduğu durumlarda.şirketleşsin.kağıt çöpler ayrılsın,ayıralım..büyük araçlarıyla gelsinler alsınlar.çalışanlarda bu araçlarda ,depolarda çalışsınlar.çok mu ütopik..


bazen kağıt toplayıcıları fotoğraflayım istiyorum.sonra utanıyorum.insanlığımdan..onun derdi ..benim derdim.. vazgeçiyorum..belki de onlar mutludur da bunlar benim kuruntularımdır :)



..belki de balıkçılık gibi bi meslek olarak düşünmeliyim :)..





7 yorum:

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

çok doğru söylüyorsun ben ne yapıyorum o ne yapıyor diye iç geçirse :((
herksin dünya ile bir imtihanı var onların kide öyle:(

Mehtap dedi ki...

inan aynı duyguları ben de hissediyorum. belki utanırlar falan diye görmemezlikten bile geliyorum. Daha organize bir şey olsa dediğin gibi. bu bir işe dönüştüyse eğer iyi kötü bir prestiji olsa keşke. her işe bir kişi mutlaka lazım ama ama...

Syhn dedi ki...

belki de öyle düşünmeliyiz ama ben de çöp toplayan birilerini görünce bakmamaya calışıyorum baktıgımı görüp rahatsız olmasın diye. halbuki belki o bakmamaya çalışmamdan rahatsız olacak..

Yemek Sınıfı dedi ki...

biz eşimle yürürken görürsek, eşim mutlaka selam verir ve kolay gelsin der.. bence görmezden gelmek daha üzücü; ama kadın olarak elin adamına selam vermemiz uygun olmayacaktır tabi..

bence Tr'de geri dödüşüm işini ciddiye almamız ve daha evlerimizdeyken ayrıştırmamız gerekiyor.. ben evde geri dönüştürülebilir malzemeleri( plastik,metal ve kağıt) ayrı, yemek artığı,banyo çöpü vs. çöpleri ayrı poşetlemeye gayret ediyorum, madem şimdilik çöp karıştırmak zorundalar en azından iğrenç şeylerle karşılaşmasınlar diye..

Sinejan dedi ki...

:( :( :( ne diyeyim...

Kezban dedi ki...

bende evimin yakınlarında 14-15 yaşlarında bir kağıt toplayıcısı çocuk görmüştüm,oturmuş parkda futbol oynayan çocukları seyrediyordu onun adına çok üzülmüştüm keşke herkesin çocuklarıda bizimkiler kadar şanslı olsa sıcacık yuvalarında anneleri başında bu işleri yapmak zorunda kalmadan çocukluğunu gençliğini yaşaya bilse.

güzel şeyler dükkanı dedi ki...

nabrut:belki de değişebilirdir.

mehtap:ama ama ..

seyhan::/

yemek sınıfı:bizim belediyemiz topluyor şimdi geri dönüşüm çöplerini.bi çok belediye topluyor galiba.ama sisteme tam oturmadığı için bu defa onlar daha çok mu dolaşmak zorunda kalıyorlar acaba!

sinejan:cümleler bile tamamlanmıyor.

kezban:bu işi çocukların yapması sinirimi daha çok bozuyor.