15 Şubat 2013 Cuma

armutlu-dinlence

selamün aleyküm sayın okuyucu :);
tam da çok yoruldum sıkıldım dediğim bi zamanda plan dahilinde olmayan ufak bi tatil yaptık.güzel oldu.biraz nefes almış olduk.
armutlu tatil köyünde eşimin iş arkadaşlarıyla yaklaşık 60 kişilik bi grupla yaptık tatilimizi :)
genel izlenimimi yazayım belki birilerine faydası olur yada vazgeçerler :)


tatil köyü dağ başında geniş alana yayılmış.bütün daireler deniz görüyor.peyzajı ve binaların konumları muntazam ayarlanmış.50 m2 ile 105 m2 arasındaki genişliklerde değişen 5 daire tipi var.bize sanırım rastgele olarak :) 98 m2 daire düştü.(gruptan dolayı)
bostancıdan ve yenikapıdan sanırım günde tek seferle ulaşılınıyor.


dairelerde mütevazi bi şekilde bi ailenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek mobilya ve malzeme var.mutfağı ,ocağı ,dolabı ,kevgir ,süzgeç :)  seccade ,bardak, tabak .ben nasıl bi ortamla karşılaşacağımı bilmediğim için kendi bardaklarımızı seccademizi pimpirikli biri olarak havlularımızı götürmüştüm.otelde kalacağım zaman bardak ve bardak çorba götürüyorum genelde çabuk acıkan biri olarak.




 burası aile havuzları.biz bu havuzları kullandık.jakuzili aynı zamanda bu havuzlar.sauna da var odanızda.diğer havuzlara göre epey pahalı.diğer havuzlar 3 saatlik seans 8 tl iken bu aile havuzları 1 saati 50 tl.esasında grup anlaşmamızda 2 tane 3 er saatlik havuz seanslarımız vardı ama bendeniz yüzme bilmiyorum belki öğrenirim diye burayı tercih ettik.ama yoook olmuyor olmuyor :) çok korkuyorum.su fobi oldu bende resmen.3.5 sene evvel bi kursa gitmiştim daha ikinci derste işgüzar hoca yüzünden suyun altında epey debelenince fobi oldu resmen.hakkımı ve paramı helal etmiyorum.neyse ben de hoplayıp zıplayıp oynadım :)

                           bunlar google görsellerden aldığım fotoğraflar.su dünyasından sanırım..

 

 yazın daha aktif oluyordur herhalde ..denizle igili hiç bi aktivite yoktu.(doğal olarak)fitness ve su dünyası kapalıydı.havuzlar aile havuzları tuz odaları vs açıktı.birde dairelerde kaplıca suları var.geniş küvetler var.istediğiniz kadar kullanabileceğiniz.atv ve bisiklet de kiralayabiliyorsunuz.

birde genel kitleden bahsedecek olursak :) genelde yaşlı teyzeler amcalar :) var.ellerinde örgüleri günlerini buraya taşımışlar :)


bizim gideceğimiz gün yağmur vardı.hiç vahlanmadım :) biraz ev işlerinden uzaklaşırım en azından diye :))) sonra öyle güzel oldu ki hava şaştık kaldık.Rabbim bize iltifat etti ..üstelik hava durumu spikerleri güzel havalar gitti yağmur gelicek havalar soğuyacak derken :)


                     
                   yürüyüşler yapıp biraz martı sesi su sesi dinledik sakinlikte..güneşin suyla dansını seyrettik...






                                                    gün doğumunu ve batımını izledik..
              





                                             
                                                           romantik eşi fotoğrafladık :)


                             eş arkadaşlarıyla keyif yaparken bol bol uyudum..







çay keyfi yaptık (evden zula yapıp gitmiştik.taşımak ne kadar zorsa keyfini çıkarmak o kadar kolay ve güzeldi :)


 velhasıl mütevazi güzel sakin bi tatil geçirmek için gayet ideal.bilhassa soğuk havalarda sıcacık kaplıca suları güzel oluyor.yaz için pek uygun değil sanki..sonbaharda ilk baharda hatta kışın güzel bi tatil alternatifi...değerlendireceklere şimdiden iyi eğlenceler..

8 yorum:

Unknown dedi ki...

ne güzel fotoğraflar, hele o deniz kenarındaki duruşun çok hoş :) insan evden 1-2 günlüğünede olsa ayrılınca fark ediyor.beden ruh anında değişiyor.güzel bir tatil olmuş:)

mihrimah dedi ki...

çok güzel bir yere benziyor.fotoğraflarda çok güzel gönlüne sağlık.umarım hayat hep güzel olur sizin ve aileniz için...sevgiler.

Dilekce.. dedi ki...

canımmm rutinlikten kurtulup kısacık da olsa bi yerlere gidip ortam değiştirmek çok güzel oluyor.. kış ortasında güzel olmuş sizin için, bol bol dinlendiğine göre bize daha çok post yazarsın di mi? Öpüyorum tatlım, bu arada facebook hesabın var mı varsa beni bulsana ben seni bulamadım da. :))

neval dedi ki...

Kaplıca yeri yaşlı yeri oluyor değil mi?

Syhn dedi ki...

ben bi kere arkadaşımın yanına gitmiştim çok kısa süreliğine ama yazdı. bir eğlenmiştik bi eğlenmiştik anlatamam.
şimdi sen böyle anlattın ya heyecanlandım :) o telefonla konuşan sen misin? kimsin sen? :)))

Sinejan dedi ki...

Cok iyi olmus bu kacamak :)

benim dünyam dedi ki...

Var ya Armutlu ya o kalabalık grupla yazın gidin bir de, bak nasıl güzel eğleniyorsun :)
aqua park da eğlencenin dibine vuruyorsun, kaydırak falan süper, sabaha kadar sahilde takılıyorsun, gün hiç bitmiyor, keyifler yerinde oluyor. :)
Ben armutlu yu kaplıca olarak değil, arkadaşlarla beraber deniz, havuz ve eğlence olarak görüyorum, biz çoğunlukla yaz aylarında gittiğimiz için yaşlılardan çok gençler oluyor :)

güzel şeyler dükkanı dedi ki...

benim dünyam:plaj genel bi plaj ki ..bayanlar için özel bi plaj yok..yaşlılar demekki benim gittiğim mevsimi tercih ediyor :) herşeye rağmen güzeldi..