7 Aralık 2012 Cuma

yemek bloğu olma yolunda :)


Herhalde sonunda yemek bloğu olacak burası :) 
evimden güzel insanlar geçti bugün..evim şenlendi..genelde masaları çekme fırsatım olmuyor.bugün kısmen olabildi :)genel bir iki fotoğraf alabildim.daha fazlası içinse utandım doğrusu :) çünkü bloger olduğumu bilmiyorlar :) kızdaki egoya bak kendi pişiriyor kendi beğeniyor ,fotoğraflıyor  dememişlerdir umarım dicem ama dediler :) ellerime sağlık diye hafiften dalga geçtiler :)
nasipleri çok güzelmiş.zor yetişti ama yetişti.dedim heralde paspal paspal yakalanıcam.elhamdülillah son anda yetişti.
menümde:
ıspanaklı kiş 
pırasa dolması
barbunya pilaki
böğürtlenli kek
kabak tatlısı
vardı..


nasipleri çok güzelmiş dedim ya ; mesela kabağı bi türlü yapamıyordum.kayınvalidem çok güzel yapıyor.pasta gibi oluyor :) katı oluyor .her seferinde bana gösteriyor bi türlü yapamıyordum.ya yanıyordu (kendi suyuyla pişiyor)ya çok sulu kalıyordu.bu defa dedim bi deneyim olmazsa blendırdan geçirir altına muhallebi yaparım.şansımı denedim.oldu.ama bidaha yap deseler sadece dua ederim :) Allah'ım bir öncekinde nasıl oldurduysan yine oldur diye :) yoksa hiçbişey öğrenemedim.kendi kendine oluverdi.
he bide kayınvalidemin bi totemi :P var onu yaptım.tam kapatcakken 100 e kadar sayıyor :)))) ben de öle yaptım.sır orası mı acaba :))) kikikikiki :)

pırasa dolması da anneciğimden öğrendiğim güzel bi lezzet.duyan şaşırıyor.ilimize ait bi lezzet dicem ama değil sadece ilçemiz  ve çevresine özel bi lezzet.ben çok seviyorum.hem basit.lahana sarmaktan kolay.tadı da daha güzel..alt satırlarda mini bi tarifi olacak..


ıspanaklı kiş.günün yıldızıydı diyebilirim.ben de ilk kez denedim.tarifse şuradan.muhakkak denemeniz gereken bi lezzet.
misafirim geleceği zaman yeni şeyleri denemeyi seviyorum.şöyleki nolmalde hadi şunu yapayım diye kolay kolay demiyor insan..misafirim olacağı zaman bir iki garanti tadını bildiğim şey oluyor.bir iki de riske giriyorum :) Rabbim utandırmıyor..bir iki de kurban olduğum olmuyor değil :))



gelelim pırasamın tarifine;
öncelikle pırasa seçimi önemli.kalın pırasalardan seçiyoruz ki pırasanın iç içe geçmiş katları çok çıkabilsin diye.belli bi noktadan sonra boydan boya açık çıkıyor.oralardan daha sonra yemek yapıyoruz.
pırasaları 5-6 cm uzunlukta kesiyoruz.sıcak suya atıyoruz.limonu sıkmadan önce ovarız ya öyle ovuyoruz.sonra katları itiyoruz parmağımızla.küçük parçalarda ellerin küçük olması epey işe yarıyor :)
sonra diğer sarmalara hazırlar gibi iç hazırlıyoruz.tek fark yumurta akı katıyoruz.bir de kıyma.150 gr kadardır tahminen.yani benim tek avucum kadar.bilemedim şimdi gramını :)
afiyet olsun ..bu kadar basit.ama bir o kadar lezzetli..

barbunya pilakimiz..


buradan sonra fotoğraflar flulaşıyor :) uçtan çekilmiş ve başka birşeye odaklanmış bir fotoğraftan türedikleri için :)

bu da böğürtlenli kekimiz..hafif yanık kıvamda :)

                                                                ve kabağımız...

                            bir başka yemek postunda görüşmek üzere :) sevgiyle kalın...

16 yorum:

Dilekce.. dedi ki...

Maşallah kuzum, yemek bloğu olsa bu kadar olur zaten.. Sen bol bol paylaş yaptığın mamaları, ben de bakıp bakıp yemiş kadar olayım :)) ellerine sağlık bir kez daha.. Pırasa dolması çok ilginç geldi bana :))

güzel şeyler dükkanı dedi ki...

estağfurullah kendimle dalga geçiyorum dilekçim .amacımdan tamamen saptım diye : yanık keklerle nasıl yemek bloğu olurum :) :( bak şimdiii hayallah :( atlıyorsun yarın buraya geliyorsun yakından bakıyor,hatta tadıyorsun :) ok..pırasa dolmasına herkes şaşırıyor evet.yöresel bi lezzet.denemen lazım.

güzel şeyler dükkanı dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
mosguetravelerMosguetraveler dedi ki...

DOĞRUSUNU İSTERSENİZ PIRASA DOLMASINI İLK DEFA DUYUYORUM
ÇOK LEZZETLİDR HER HALDE
MAŞŞALLAH ÇOK HAMARATSINIZ
GAYET GÜZEL SOFRA OLMUŞ
HAYIRLI SABAHLAR

Rabia Şeyma dedi ki...

Çok iştah açıcı bi sofra. Pırasa dolmasını ben de biliyorum ve çook beğeniyorum. Zaten pırasa aşığıyım ben. Kızım da öyle benim gibi. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Kabak tatlısı da harika. Olsa da yesek dedirttin hee. Yapsam mı akşama ne:)
Baştaki durumuna çok güldüm yaa. Bi blogger olmanın zor anları sanırım. Ama çok tatlı anlatmışsın;)

SEVECEN dedi ki...

offfffffffff pufffffffffffffffff pooooooooooooooffffffffffff

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

ben o keki yanık değil de üzerine böğürtlen sos döktün sandım önce :D
ellerine sağlık.lahana dolmasınada bayılırım

güzel şeyler dükkanı dedi ki...

seyyah gül:denemelisiniz kesinlikle..estağfurulah davulun sesi misali...

rabia şeyma::))) yap yap yapmalısın..kışın enfes lezzeti kabak..:)) valla zaten çoğunlukla çekemiyorum masalarımı bilmedikleri için :)

sevecen: :))) kıs kek çok kolay.onun nerden olduğunu yazmamışım hemen ekliyorum.1 saate yiyor olursunuz..

güzel şeyler dükkanı dedi ki...

nabrut : :)) bi ara aklıma geldi bişeyler yapsam mı üstünü kamufle etmek için ama sürem az kalmıştı.olsun..yanık midede lazımmış der annem :)))
pırasa dolması lahanadan daha güzel oluyor aneye sşpariş ver bi denesin :)

ilk yagmur damlası dedi ki...

slm blogunu cok begendim en kısa zamanda bende beklerim ellerine saglık sofra harika

Pembe Kabuk dedi ki...

ben de bi sofra postu yapacağım inşallah şu günlerde ;) benim menüde de barbunya var;) prasa dolması en sevdiğim yemektir biliyor musun? yoksa Niksarlı mısın? ;)

Sinejan dedi ki...

Güzel bence bu postlara devam et cok keyf aldim ben, ellerine saglik her sey cok guzel gorunuyor, kolay menuler degil sonucta, utanma cek cek :)

güzel şeyler dükkanı dedi ki...

hatice karadayı:teşekkür ederim.elbette geleceğim iadeyi ziyarete :)

pembe kabuk:hımm tevafuğa bakın..aa ölemi ben de hep şaşıranlarla karşılaşıyorum.böylece bilenleri de görmüş oldum.kayseride ve tokatta biliyor demekki..yok değilim niksarlı ve almuslu :)

sinejan:teşekkür ederiz efenim..:)))) bu defa idare ettik bakalım bir sonrakine ne takla atacağız :)

Syhn dedi ki...

sofraya bayıldım bi kere siyah masa örtüsü çok orjinal.
pırasa dolması mı?
kabak mı?
inan ilk defa duyuyorum sen ise kaç kere denemiş oldugundan bahsediyorsun yalnız sana dmeye korkuyorum tutup bana gönderirisin falan utanırım yine :)))

bak sen bana tamam mı biraz acım da :D

bi de şey, o kavanoz bizim oldu di mi? :)

güzel şeyler dükkanı dedi ki...

seyhan:ilahiii sen çok yaşa emiii :) çok güldüm.heee sizin oldu :) göndericeğim akşam bi onu bulmuştum bahtınıza o düştü..
annenden ayrı yaşarsan olacağı o tabi.tabi seni ete kemiğe bi büründiriyim ben :) kendime benzeteyim:) en azından burdan iştahını açsam yine yeter.pırasa çok mümkün değil kıymalı oluyo illaki pirinci tutsun diye.onu gelip yiceksin.kabağa bakalım bir daha tutarmı tutmaz mı belli değil..acitasyon yaparsan biraz :) mümkün olabilir:) işde kabak gördüm rüyamda ..yapsam mıki becerebilirmiyimki..denedim yandı .. :)

balböcükleri dedi ki...

ayyyy geldim buldum ıspanaklı kişi.çok güzel şeyler bloguymuş meğer burası.artık bol bol taciz ederim:)kişi beğenmene sevindim.