madem en çok tıklanan postlarımdan biri güveç kullanımı ..e kullanalım öyleyse diğmi :) yazın alış o alış yağlamıştım güveçlerimi ama kullanmamıştım.bir açılış yapayım dedim.
şanına yakışır bi şekilde 3 saat pişirdim :) ben çok sevdim.yegane müşterilerim :) de sevdiler.(eşim ve kardeşim)
2 saat 20 dk fırında üzeri yağlı kağıt ve alimünyum folyo kaplı olarak pişirdim baktım ki tam olmamış.yarım saat kadar da ocakta pişirdim.
tarifiyse son derece basit malzemeleri at pişsin :) önce tenceremizi yağlıyoruz.üstüne kuşbaşı etlerimizi atıyoruz.kekikle lezzetlendiriyoruz.soğanlarımızı 4 e bölerek atıyoruz patateslerimizi de irice küpler şeklinde kesip atıyoruz,sarımsakları yine bi kaç parçaya bölüp atıyoruz, biberlerimizi iri parçalar şeklinde doğrayıp atıyoruz üzerine parça tereyağlar bırakıyoruz,karabiber tuz ekliyoruz.salçamızı hafif sulandırıp ekliyoruz.başka hiç su katmıyoruz.üstüne yağlı kağıt onun üstünü de alimünyum folya ile sıkıca kapatıyoruz.yaklaşık 3 saate mükemmel pişmiş güvecimiz oluyor..afiyet olsun..buda amacımdan iyice saptığımın göstergesi olsun :)))
deneyenlere afiyet olsun şimdiden.herkese mutlu haftasonları diliyorum..
bizde senin anlattigin gibi hazirlariz.at malzemeleri icine,tuz,karabiber,tereyag mmm.,yalniz ocakta pisirmiyoruz 2,5saat kadar firinda yetiyor.Afiyet olsun ;)
YanıtlaSilgörüntüsü kadar lezzetide bir o kadar güzeldir eminim.ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEllerine sağlık.Yemiş kadar oldum öyle anlattınki=)Güveçin lezzeti bambaşka ama
YanıtlaSilbana da pratik geliir güveç bi okadar da lezzetli:))
YanıtlaSilsevgiler
afiyet olmuştur eminim:))
Bu kadar kolay yapılan bir yemek, uzun pişme süresi sonunda bu kadar mı enfes bir lezzete ulaşır yaaa, bizim de en favori yemeğimizdir güveç.. Eline sağlık, afiyet olsun.. :))
YanıtlaSilvintage duygular:diğmi ama..ben pişmediği için ocakta devam ettim.
YanıtlaSilahlamdan:evet kesinlikle tadı da öyleydi.hiçbirşey yapmıyorsun kendi oluyor :)denerseniz afiyet olsun..
superisi: :))
sezobigo:evet ben de ilk defa denemiş oldum.bundan sonra favorim oldu:)
dilekçe:ben neden bu kadar geç kalmışım pişirmektee:)
Valla benimde bir guvecim var bende heveslendim simdi bendemi yapsam ne yapsam :) Ellerien saglik ne iyi etmissin canim :)
YanıtlaSilüfff bu ne güzelliktir canım benim, nasıl da acıktığımı hissettim bu saatte :)
YanıtlaSilellerine sağlık, çok severim güveçte pişen yemeği, ayrı bir lezzeti olur.
benim güvecimin kenarları çatladı ve döküldü bende mecburen attım, bir daha da bir türlü alamadım, nasıl hasret çekiyorum şimdi bilemezsin...
fransalı gelin:evde malzeme varsa yarın ilk işin onu fırına atmak olsun.son derece basit kendi oluyor nasılsa:)
YanıtlaSilbenim dünyam:hayallah :( üzüldüm şimdi..ilk rastladığın yerde alıyorsun fatmacım gerçekten çok büyük rahatlık ve keyifmiş.
ama güzel olmuş güveçte harika duruyor :)
YanıtlaSilohh valla miss gibi:)
YanıtlaSilaffiyet olsun sizi izlemeye aldim banada beklerim yeniyim blog dünyasinda:)
sevgilerle...