21 Ocak 2012 Cumartesi

amacından tamamen sapmış blog :)

madem en çok tıklanan postlarımdan biri güveç kullanımı ..e kullanalım öyleyse diğmi :) yazın alış o alış yağlamıştım güveçlerimi ama kullanmamıştım.bir açılış yapayım dedim.


şanına yakışır bi şekilde 3 saat pişirdim :) ben çok sevdim.yegane müşterilerim :) de sevdiler.(eşim ve kardeşim)


2 saat 20 dk fırında üzeri yağlı kağıt ve alimünyum folyo kaplı olarak pişirdim baktım ki tam olmamış.yarım saat kadar da ocakta pişirdim.
tarifiyse son derece basit malzemeleri at pişsin :) önce tenceremizi yağlıyoruz.üstüne kuşbaşı etlerimizi atıyoruz.kekikle lezzetlendiriyoruz.soğanlarımızı 4 e bölerek atıyoruz patateslerimizi de irice küpler şeklinde kesip atıyoruz,sarımsakları yine bi kaç parçaya bölüp atıyoruz, biberlerimizi iri parçalar şeklinde doğrayıp atıyoruz üzerine parça tereyağlar bırakıyoruz,karabiber tuz ekliyoruz.salçamızı hafif sulandırıp ekliyoruz.başka hiç su katmıyoruz.üstüne yağlı kağıt onun üstünü de alimünyum folya ile sıkıca kapatıyoruz.yaklaşık 3 saate mükemmel pişmiş güvecimiz oluyor..afiyet olsun..

buda amacımdan iyice saptığımın göstergesi olsun :)))

deneyenlere afiyet olsun şimdiden.herkese mutlu haftasonları diliyorum..

11 yorum:

  1. bizde senin anlattigin gibi hazirlariz.at malzemeleri icine,tuz,karabiber,tereyag mmm.,yalniz ocakta pisirmiyoruz 2,5saat kadar firinda yetiyor.Afiyet olsun ;)

    YanıtlaSil
  2. görüntüsü kadar lezzetide bir o kadar güzeldir eminim.ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık.Yemiş kadar oldum öyle anlattınki=)Güveçin lezzeti bambaşka ama

    YanıtlaSil
  4. bana da pratik geliir güveç bi okadar da lezzetli:))
    sevgiler
    afiyet olmuştur eminim:))

    YanıtlaSil
  5. Bu kadar kolay yapılan bir yemek, uzun pişme süresi sonunda bu kadar mı enfes bir lezzete ulaşır yaaa, bizim de en favori yemeğimizdir güveç.. Eline sağlık, afiyet olsun.. :))

    YanıtlaSil
  6. vintage duygular:diğmi ama..ben pişmediği için ocakta devam ettim.

    ahlamdan:evet kesinlikle tadı da öyleydi.hiçbirşey yapmıyorsun kendi oluyor :)denerseniz afiyet olsun..

    superisi: :))

    sezobigo:evet ben de ilk defa denemiş oldum.bundan sonra favorim oldu:)

    dilekçe:ben neden bu kadar geç kalmışım pişirmektee:)

    YanıtlaSil
  7. Valla benimde bir guvecim var bende heveslendim simdi bendemi yapsam ne yapsam :) Ellerien saglik ne iyi etmissin canim :)

    YanıtlaSil
  8. üfff bu ne güzelliktir canım benim, nasıl da acıktığımı hissettim bu saatte :)
    ellerine sağlık, çok severim güveçte pişen yemeği, ayrı bir lezzeti olur.
    benim güvecimin kenarları çatladı ve döküldü bende mecburen attım, bir daha da bir türlü alamadım, nasıl hasret çekiyorum şimdi bilemezsin...

    YanıtlaSil
  9. fransalı gelin:evde malzeme varsa yarın ilk işin onu fırına atmak olsun.son derece basit kendi oluyor nasılsa:)
    benim dünyam:hayallah :( üzüldüm şimdi..ilk rastladığın yerde alıyorsun fatmacım gerçekten çok büyük rahatlık ve keyifmiş.

    YanıtlaSil
  10. ama güzel olmuş güveçte harika duruyor :)

    YanıtlaSil
  11. ohh valla miss gibi:)
    affiyet olsun sizi izlemeye aldim banada beklerim yeniyim blog dünyasinda:)
    sevgilerle...

    YanıtlaSil